📘 Class 3 Mathematics – Statement Types MCQs with Answers


📘 Class 3 Mathematics – Statement Types MCQs with Answers


1. 5 + 3 = 8

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True

Explanation: 5 + 3 = 8 ✅


2. 12 – 7 = 6

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False

Explanation: 12 – 7 = 5 ❌


3. 4 × 3 = 12

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


4. 18 ÷ 6 = 2

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False

Explanation: 18 ÷ 6 = 3 ❌


5. The number 24 is even.

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


6. 50 + 25 = 80

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False

Explanation: 50 + 25 = 75 ❌


7. 0 × 5 = 0

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


8. 7 × 1 = 1

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False

Explanation: 7 × 1 = 7 ❌


9. 36 ÷ 6 = 6

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


10. The number 19 is even.

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False

Explanation: 19 is odd ❌


11. 9 + 8 = 17

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


12. 15 – 7 = 9

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False

Explanation: 15 – 7 = 8 ❌


13. 8 × 5 = 40

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


14. 81 ÷ 9 = 8

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False

Explanation: 81 ÷ 9 = 9 ❌


15. 22 is an odd number.

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False

Explanation: 22 is even ❌


16. 100 – 47 = 53

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


17. 11 + 9 = 21

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False

Explanation: 11 + 9 = 20 ❌


18. 7 × 0 = 0

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


19. 45 ÷ 5 = 9

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


20. The number 33 is even.

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False


21. 60 + 25 = 85

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


22. 100 ÷ 10 = 10

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


23. 50 – 30 = 25

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False

Explanation: 50 – 30 = 20 ❌


24. 6 × 7 = 42

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


25. 49 ÷ 7 = 7

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


26. 18 + 22 = 40

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


27. 80 – 35 = 46

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False

Explanation: 80 – 35 = 45 ❌


28. 9 × 6 = 54

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


29. 72 ÷ 8 = 9

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


30. 27 is an even number.

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False


31. 14 + 26 = 40

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


32. 63 ÷ 7 = 8

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False

Explanation: 63 ÷ 7 = 9 ❌


33. 11 + 15 = 26

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


34. 30 – 12 = 17

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False

Explanation: 30 – 12 = 18 ❌


35. 8 × 4 = 32

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


36. 56 ÷ 8 = 7

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


37. 25 is an odd number.

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


38. 90 – 45 = 50

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False

Explanation: 90 – 45 = 45 ❌


39. 12 × 3 = 36

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


40. 100 ÷ 20 = 4

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


41. 33 + 22 = 55

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


42. 50 – 25 = 30

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False

Explanation: 50 – 25 = 25 ❌


43. 7 × 8 = 54

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False

Explanation: 7 × 8 = 56 ❌


44. 81 ÷ 9 = 9

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


45. 18 + 27 = 45

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


46. 60 ÷ 5 = 10

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


47. 15 – 7 = 9

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: B) False

Explanation: 15 – 7 = 8 ❌


48. 9 × 5 = 45

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


49. 44 ÷ 4 = 11

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

Answer: A) True


50. 20 + 30 = 60

A) True
B) False
C) Cannot say
D) None

**Answer B) False

Post a Comment

Previous Post Next Post