🏘️ Class 2 Social Science – Chapter 2: Our Neighbourhood (MCQs)

🏘️ Class 2 Social Science – Chapter 2: Our Neighbourhood (MCQs)



🧩 1. Who keeps the streets clean?

(a) Teacher
(b) Garbage Collector
(c) Shopkeeper
(d) Driver
Answer: (b) Garbage Collector


🧩 2. Where do children go to learn?

(a) Park
(b) School
(c) Market
(d) Hospital
Answer: (b) School


🧩 3. Who helps people when they are sick?

(a) Police
(b) Doctor
(c) Teacher
(d) Shopkeeper
Answer: (b) Doctor


🧩 4. Being a good neighbour means ______.

(a) Helping others and keeping streets clean
(b) Ignoring others
(c) Playing only
(d) Shouting at neighbours
Answer: (a) Helping others and keeping streets clean


🧩 5. Which place is used for buying daily needs?

(a) School
(b) Hospital
(c) Market / Shops
(d) Park
Answer: (c) Market / Shops


🧩 6. Who helps keep law and order in the neighbourhood?

(a) Teacher
(b) Police
(c) Shopkeeper
(d) Doctor
Answer: (b) Police


🧩 7. Which place is used to play and exercise?

(a) Hospital
(b) Park
(c) Market
(d) School
Answer: (b) Park


🧩 8. Neighbours are people who ______.

(a) Live far away
(b) Live nearby
(c) Work in hospitals
(d) Work in markets
Answer: (b) Live nearby


🧩 9. Who teaches children in school?

(a) Doctor
(b) Teacher
(c) Shopkeeper
(d) Police
Answer: (b) Teacher


🧩 10. Why is a neighbourhood important?

(a) Provides safety and help
(b) Helps children play and learn
(c) Keeps area clean
(d) All of these
Answer: (d) All of these


Post a Comment

Previous Post Next Post