📘 Class 1 Social Science – Chapter 2: My School MCQs with Answers


📘 Class 1 Social Science – Chapter 2: My School

MCQs with Answers


1. Where do we go to learn?

(a) Park
(b) School
(c) Market
(d) Hospital
Answer: (b) School


2. Who teaches us at school?

(a) Doctor
(b) Teacher
(c) Father
(d) Shopkeeper
Answer: (b) Teacher


3. What do we do in a classroom?

(a) Sleep
(b) Play games
(c) Learn and read
(d) Eat food
Answer: (c) Learn and read


4. What do we use to write?

(a) Pencil / Pen
(b) Spoon
(c) Plate
(d) Book
Answer: (a) Pencil / Pen


5. Where do we play at school?

(a) Classroom
(b) Playground
(c) Library
(d) Office
Answer: (b) Playground


6. What do we read in school?

(a) Storybooks and textbooks
(b) Newspapers
(c) Magazines
(d) Maps
Answer: (a) Storybooks and textbooks


7. Who keeps the school clean?

(a) Students
(b) Teacher
(c) Sweepers
(d) All of these
Answer: (d) All of these


8. What do we see in school?

(a) Classroom
(b) Playground
(c) Library
(d) All of these
Answer: (d) All of these


9. What do we learn in school?

(a) Reading and writing
(b) Singing
(c) Drawing
(d) All of these
Answer: (d) All of these


10. A school is a place to —

(a) Play only
(b) Learn and play
(c) Sleep
(d) Eat food
Answer: (b) Learn and play


Quick Tip for Revision:

  • Learn parts of school: Classroom, Playground, Library, Office

  • Know roles of people in school: Teacher, Students, Sweepers

  • Understand activities at school: Learning, Reading, Playing, Drawing


Post a Comment

Previous Post Next Post